Gap-käsite tarkoittaa Pokerissa

Pokeristrategiakirjailija ja pokeriammattilainen David Sklansky esitteli Gap-käsitteen ensimmäisen kerran (englanniksi The Gap Concept ). Se on erittäin yksinkertainen käsite jonka olemassa olosta moni aloittelija, sekä ihme kyllä, myös kokeneempi pelaaja ei tiedä tai on päättänyt olla tietämättä.

Texas Hold'em poker -pelaaminen on lajina vaativa ja jos voittoja pokeripöydissä jahtaa tosissaan, on Gap-käsite yksi niistä ensimmäisistä asioista jotka pitäisi omaksua jo heti peliuran alkutaipaleella.

Se liittyy pokerin perusteisiin ja siis seuraavanlaiseen ajatukseen; sinulla täytyy olla parempi käsi pelatessasi pelaajaa vastaan joka on korottanut, kuin silloin kun korotat itse. Esimerkiksi, jos istuimesi on keskivaiheilla pöytää ja muut pelaajat ennen sinua luovuttavat on usein oikein korottaa kädellä kuten ässä-kymppi mutta jos tiukka pelaaja korottaa ennen sinua, on lähes aina oikein luovuttaa samalla kädellä.


Kun pelaaja avaa panostuksen korotuksella aikaisesta positiosta, se kertoo todennäköisestä vahvasta kädestä, sellaisesta joka olisi myös todennäköisesti tarpeeksi vahva ollaaksen parempi kuin muut kädet pöydässä. Korotukselle aikaisesta positiosta annetaan yleensä enemmän arvoa kuin korotukselle myöhäisestä positiosta juuri tästä syystä.


Kun pelaaja edelläsi avaa panostamalla, sinun tulisi tiukentaa käsivalikoimaasi merkittävästi kahdesta selvästä syystä. Ensimmäinen on se että vastustajasi on jo ilmoittanut uskovansa omistavansa tarpeeksi vahvan käden voittaakseen sillä muut pelaajat, plus menetät hieman oman kätesi uskottavuutta kun yksinkertaisesti maksat korotuksen koska kätesi vahvuutta ei välttämättä tulla uskomaan myöhäisemmässä vaiheessa kättä


Toinen todellinen riski on kätesi mahdollinen heikkous korottajaa vastaan. Kuvittele uudestaan että olemme keskipositiossa ässä-kympillä ja päätämme maksaa tiukan pelaajan korotuksen aikaisesta positiosta. Jotkut hänen mahdollisista käsistä ovat mm. ässä-kuningas, ässä-kuningatar ja ässä-jätkä jotka murskaavat meidän kätemme täysin ja jos floppaamme parhaan parin, saatamme hävitä suurin potin kädellä jonka uskoimme olevan paras.


Gapin koko ei ole staattinen, ja oikeastaan se muuttuu jokaisen pelaajan kohdalla. Jos vastustajasi on erittäin tiukka pelaaja, silloin Gap kasvaa mutta jos korottaja pelaa löysästi ja aggressiivisesti niin voit pienentää Gappia ja maksaa kevyemmin

OHITTAMATTOMAT:
Rikastua netistä -Lue ja ylläty erittäin positiivisesti, kuin helppoa se on. Se ei vaadi paljoa aikaa, eikä yhtään omaa ilmaiset Rahapelit. Menestyä ilmaiseksi on ainakin kerran elämässä ja se voi riittää.